Schezwan Sauce

Schezwan Sauce in Marathi I ngredients: 10 Dried Red Chilies 1 Tbsp finely chopped Garlic 1 Tbsp Ginger Paste 1 Tbsp finely chopped Onion O...

Schezwan Sauce in Marathi

Ingredients:
10 Dried Red Chilies
1 Tbsp finely chopped Garlic
1 Tbsp Ginger Paste
1 Tbsp finely chopped Onion OR finely chopped Green Onion
½ Tbsp Corn Flour or Corn Starch
1 Tbsp vinegar (brown or white)
Sugar and salt to taste
3 Tbsp Oil

Method:
1) Boil 1 Cup water. Put broken red chilies into hot water. After 3-4 hours chilies will become soft. Drain. Grind soaked chilies to fine paste. Don’t add water while grinding.
2) Heat 2-3 tbsp oil in a saucepan. Add and sauté Garlic, Onion and ginger on high heat. Add chili paste. Mix vinegar and corn Flour together. Remove all the lumps. After a minute add vinegar-Corn Flour mixture and salt. Sauté well.
3) Add approximately 1 tsp sugar. Keep heat on high and sauté. After a minute turn off the heat. Let it cool down.

Note:
1) Store this sauce in airtight glass jar. It will remain fresh for 5-6 days. It will help to make Schezwan Fried Rice instantly.

Related

व्हाईट सॉस - White Sauce

White Sauce in English वेळ: १० मिनिटे साधारण १ कप व्हाईट सॉस साहित्य: २ टेस्पून बटर ३ टेस्पून मैदा दीड कप गरम दूध २ चिमटी मीठ १ टीस्पून साखर कृती: १) पॅनमध्ये बटर गरम करावे. बटर वितळले कि...

पास्ता सॉस - Homemade Pasta Sauce

Pasta Sauce in English साधारण १ कप पास्ता सॉस वेळ: ३५ मिनीटे साहित्य: ६ टोमॅटो २ टेस्पून रेडीमेड टोमॅटो पेस्ट ३ टेस्पून ऑलिव ऑईल ४ मोठ्या लसूण पाकळ्या, पातळ चकत्या १/४ कप कांदा, उभा पातळ चिरून १/२ टि...

पिझ्झा सॉस - Pizza Sauce

Pizza Sauce in English साहित्य: २ मोठे टॉमेटो, लालबुंद १/४ टिस्पून लाल तिखट १/२ टिस्पून साखर १ लहान तुकडा दालचिनी १/२ टिस्पून आलेलसूण पेस्ट चवीपुरते मिठ कृती: १) टॉमेटो स्वच्छ धुवून घ्यावेत. पातेल्...

Post a Comment Default Comments

  1. very nice blog..loved the palak bhaji recipe..please visit my blog too rasoiguru.blogspot.com

    ReplyDelete

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

Search Recipes

RecentCommentsPopular

Recent

Daliya Kheer

Time: 15 to 20 minutes Portion: 1 portion  Ingredients: 30 gm Daliya (Cracked Wheat) 30 gm Jaggery ¼ tsp Cardamom Powder 30 ml Milk 5 ml Ghee 15 gm Fresh Coconut scraped Description: 1. Pressure...

Soya Granules Upma

Soya Granules Upma Time: 10 to 15 minutes Serving: 1  Ingredients:  35 grams Soy Granules 1 tsp Ghee ¼ tsp Cumin seeds Pinch of Hing 4 to 5 Curry leaves 1 or two Green Chilli, finely ...

स्टफ पोटॅटो बोट्स - Stuffed Potato Boats

Stuffed Potato in English वेळ: २५ मिनीटे २ ते ३ जणांसाठी साहित्य: ४ बटाटे (कच्चे) तळण्यासाठी तेल स्टफिंगसाठी २५० ग्राम पनीर १/२ चमचा चाट मसाला थोडेसे मीठ इतर साहित्य: १/२ वाटी स्वीट कॉर्न, वाफवून...

Stuffed Potato Boats

Potato Boats in Marathi Time: 25 minutes Yield: 2 to 3 servings Ingredients: 4 medium potatoes Oil for frying ::::For Stuffing:::: 250 gram paneer 1/2 tsp chaat masala Salt to taste ::::Other Ing...

Boondi Ladu

Boondi Ladu वेळ: ३० ते ४० मिनीटे वाढणी: ८ मध्यम लाडू साहित्य: १ कप बेसन १ कप साखर वेलची पूड केशर तळण्यासाठी तूप किंवा तेल बुंदी पाडायला आणि तळायला असे दोन झारे कृती: १) बेसनात १ चमचा तूप घालाव...

Comments

Vaidehi Bhave:

Nahi. Condense milk ghatta aste. Dudh ghatle tar batter patal hoil. Tasech ha eggless cake ahe.

Vaidehi Bhave:

Thank you for your comment.

Vaidehi Bhave:

Sorry for replying late. Thoda dudh ghalun shijavave. Kadhikadhi naral thoda dry asel tar sakhar virghalat nahi. tyamule thoda olsarpana yayla dudh ghalave.

Like Chakali!

item