Pumpkin Sabzi

Bhopla Bhaji in Marathi Serves: 3 to 4 persons Time: 15 minutes I ngredients: 1/2 kg Pumpkin, peeled and diced For Tempering: 1 tbsp oil, pi...

Bhopla Bhaji in Marathi

Serves: 3 to 4 persons
Time: 15 minutes

pumpkin curry, bhopla bhaji, kaddu sabzi, vegetarian recipes, Indian curry, Spicy hot curryIngredients:
1/2 kg Pumpkin, peeled and diced
For Tempering: 1 tbsp oil, pinch of mustard seeds, 1/4 tsp cumin seeds, pinch of hing, 1/4 tsp turmeric powder, 1/2 tsp red chili powder
1/8 tsp fenugreek seeds
2 tsp goda masala
1 tbsp grated jaggery
Salt to taste
2 tbsp fresh scraped coconut

Method:
1) Heat 1 tbsp oil in a pan. Add mustard seeds, fenugreek seeds, cumin seeds, hing, turmeric, red chili powder. Add diced pumpkin. Mix well.
2) Cover the pan and cook over medium-low heat. Add salt. Stir occasionally. If the pumpkin looks little dry, sprinkle very little water and cover the pan again.
3) Once the pumpkin is almost cooked, add jaggery and goda masala. Garnish with coconut. serve with wheat chapati.

Tips:
1) This curry can be prepared in pressure pan (Pressure-cooker). Prepare tempering into pressure pan as given above. Add all other ingredients and very little water. Pressure cook upto 1 whistle and turn off the gas. Let the pressure release on its own (it will take about 8 to 10 minutes).

Related

भोपळा बटाटा भाजी - Bhopla Batata bhaji

Bhopla Batata Bhaji in English वेळ: २० ते २५ मिनीटे वाढणी: २ ते ३ जणांसाठी साहित्य: १ कप बटाट्याच्या चौकोनी फोडी १ कप भोपळ्याच्या चौकोनी फोडी १ टेस्पून तूप १/२ टिस्पून जिरे २ ते ३ हिरव्या मिरच्या, ...

भोपळा भाजी - Pumpkin Sabzi

Bhopla Bhaji in English ३ ते ४ जणांसाठी वेळ: १५ मिनीटे साहित्य: १/२ किलो लाल भोपळा, सोलून चौकोनी तुकडे करून फोडणीसाठी- १ टेस्पून तेल, चिमूटभर मोहोरी, १/४ टिस्पून जिरे, चिमूटभर हिंग, १/४ टिस्पून हळद,...

भोपळा भरीत - Lal Bhoplyache Bharit

Bhoplyache Bharit in English वाढणी: २ ते ३ जणांसाठी साहित्य: २ कप लाल भोपळ्याच्या मध्यम फोडी (साल काढून) १/२ टिस्पून तूप १/२ टिस्पून जिरे ३ हिरव्या मिरच्या, उभ्या चिरून १/४ कप कोथिंबीर, बारीक चिरून...

Post a Comment Default Comments

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

Search Recipes

RecentCommentsPopular

Recent

Daliya Kheer

Time: 15 to 20 minutes Portion: 1 portion  Ingredients: 30 gm Daliya (Cracked Wheat) 30 gm Jaggery ¼ tsp Cardamom Powder 30 ml Milk 5 ml Ghee 15 gm Fresh Coconut scraped Description: 1. Pressure...

Soya Granules Upma

Soya Granules Upma Time: 10 to 15 minutes Serving: 1  Ingredients:  35 grams Soy Granules 1 tsp Ghee ¼ tsp Cumin seeds Pinch of Hing 4 to 5 Curry leaves 1 or two Green Chilli, finely ...

स्टफ पोटॅटो बोट्स - Stuffed Potato Boats

Stuffed Potato in English वेळ: २५ मिनीटे २ ते ३ जणांसाठी साहित्य: ४ बटाटे (कच्चे) तळण्यासाठी तेल स्टफिंगसाठी २५० ग्राम पनीर १/२ चमचा चाट मसाला थोडेसे मीठ इतर साहित्य: १/२ वाटी स्वीट कॉर्न, वाफवून...

Stuffed Potato Boats

Potato Boats in Marathi Time: 25 minutes Yield: 2 to 3 servings Ingredients: 4 medium potatoes Oil for frying ::::For Stuffing:::: 250 gram paneer 1/2 tsp chaat masala Salt to taste ::::Other Ing...

Boondi Ladu

Boondi Ladu वेळ: ३० ते ४० मिनीटे वाढणी: ८ मध्यम लाडू साहित्य: १ कप बेसन १ कप साखर वेलची पूड केशर तळण्यासाठी तूप किंवा तेल बुंदी पाडायला आणि तळायला असे दोन झारे कृती: १) बेसनात १ चमचा तूप घालाव...

Comments

Vaidehi Bhave:

Nahi. Condense milk ghatta aste. Dudh ghatle tar batter patal hoil. Tasech ha eggless cake ahe.

Vaidehi Bhave:

Thank you for your comment.

Vaidehi Bhave:

Sorry for replying late. Thoda dudh ghalun shijavave. Kadhikadhi naral thoda dry asel tar sakhar virghalat nahi. tyamule thoda olsarpana yayla dudh ghalave.

Like Chakali!

item