Moong Pakoda

Moong bhaji I ngredients: ½ cup Yellow Moong Dal (Split) 4-5 Green chilies ¼ cup chopped Cilantro 1 tsp Garlic Paste ½ tsp Cumin seed...

Moong bhaji

Ingredients:
½ cup Yellow Moong Dal (Split)
4-5 Green chilies
¼ cup chopped Cilantro
1 tsp Garlic Paste
½ tsp Cumin seeds, ¼ tsp Asafoetida Powder, ½ tsp Turmeric Powder
¼ tsp Black Pepper Powder (Optional)
Salt to taste
Oil for deep frying

moogachi bhaji, moong bhaji, bhajji recipe, pakoda recipe, moong pakoda, pakora
Method:
1) Soak Moong dal atleast for 3-4 hours. Drain. Grind Dal without adding water.
2) Put ground dal into mixing bowl. Add chopped green chilies, Garlic paste, cilantro, Cumin seeds, Asafoetida powder, Turmeric Powder, Black Pepper powder and salt to taste. Mix well.
3) Heat oil for deep frying. Keep flame on medium. Drop small balls of dal mixture to heated oil. Deep fry till golden brown.

Serve hot with tamarind Chutney or Green chutney.


Labels:
Moong Bhaji, Bhuiya, Moong dal pakoda, Moong pakora recipe, pakora recipe, Tasty Pakora recipe

Related

बटाट्याचा किस - Batata kis

Batata kis (English Version) साहित्य: २ बटाटे १ टेस्पून तूप १/२ टिस्पून जिरे २-३ हिरव्या मिरच्या अर्धी वाटी शेंगदाण्याचा कूट चवीपुरते मिठ, साखर कोथिंबीर लिंबू कृती: १) बटाटे स्वच्छ धुवून सोलून घ्या...

Batata Kis - Potato hash

Batata Kis Ingredients:2 Potatoes1 Tbsp Pure Ghee(In marathi recipe, it is tsp)½ Tsp Cumin Seeds2-3 Green Chilies¼ Cup Roasted Peanut PowderSalt to taste½ Tsp Sugar1 Tsp Lemon Juice2 Tbsp Cilantro for...

वांग्याची भजी - Vange Bhaji

Vangyachi Bhaji (English Version) साहित्य: १ वांगे 1/२ कप बेसन पिठ १ टेस्पून तांदूळ पिठ १/२ टिस्पून हळद १ टिस्पून तिखट १/४ टिस्पून जिरे चवीपुरते मिठ तळण्यासाठी तेल कृती: १) वांग्याचे गोल पातळ काप ...

Post a Comment Default Comments

  1. I tried making baked moog vade..but they turn out to be very hard from outside, but not done from inside. What is the correct way of making baked moog vade?
    Thanks.
    - Maitreyee

    ReplyDelete
    Replies
    1. नमस्कार मैत्रेयी
      मुग भजी तळूनच खुसखुशीत लागते. तसेच आपल्याला वाटते तेवढे तेलसुद्धा पीत नाही. जर तुम्हाला अगदीच बेक करून पहायचे असतील तर थोडा बेकिंग सोडा पिठात कालवा. तसेच वड्यांना तेलाचे ब्रशिंग करा. नाहीतर वडे कडकडीतच लागणार.

      Delete

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

Search Recipes

RecentCommentsPopular

Recent

Daliya Kheer

Time: 15 to 20 minutes Portion: 1 portion  Ingredients: 30 gm Daliya (Cracked Wheat) 30 gm Jaggery ¼ tsp Cardamom Powder 30 ml Milk 5 ml Ghee 15 gm Fresh Coconut scraped Description: 1. Pressure...

Soya Granules Upma

Soya Granules Upma Time: 10 to 15 minutes Serving: 1  Ingredients:  35 grams Soy Granules 1 tsp Ghee ¼ tsp Cumin seeds Pinch of Hing 4 to 5 Curry leaves 1 or two Green Chilli, finely ...

स्टफ पोटॅटो बोट्स - Stuffed Potato Boats

Stuffed Potato in English वेळ: २५ मिनीटे २ ते ३ जणांसाठी साहित्य: ४ बटाटे (कच्चे) तळण्यासाठी तेल स्टफिंगसाठी २५० ग्राम पनीर १/२ चमचा चाट मसाला थोडेसे मीठ इतर साहित्य: १/२ वाटी स्वीट कॉर्न, वाफवून...

Stuffed Potato Boats

Potato Boats in Marathi Time: 25 minutes Yield: 2 to 3 servings Ingredients: 4 medium potatoes Oil for frying ::::For Stuffing:::: 250 gram paneer 1/2 tsp chaat masala Salt to taste ::::Other Ing...

Boondi Ladu

Boondi Ladu वेळ: ३० ते ४० मिनीटे वाढणी: ८ मध्यम लाडू साहित्य: १ कप बेसन १ कप साखर वेलची पूड केशर तळण्यासाठी तूप किंवा तेल बुंदी पाडायला आणि तळायला असे दोन झारे कृती: १) बेसनात १ चमचा तूप घालाव...

Comments

Vaidehi Bhave:

Nahi. Condense milk ghatta aste. Dudh ghatle tar batter patal hoil. Tasech ha eggless cake ahe.

Vaidehi Bhave:

Thank you for your comment.

Vaidehi Bhave:

Sorry for replying late. Thoda dudh ghalun shijavave. Kadhikadhi naral thoda dry asel tar sakhar virghalat nahi. tyamule thoda olsarpana yayla dudh ghalave.

Like Chakali!

item