Methi Corn Paneer

Methi Corn Paneer in Marathi Time: Prep : 30 minutes | Cooking: 20 Minutes Servings: 3 I ngredients: 1.5 cup packed Methi leaves ...

Methi Corn Paneer in Marathi

Time: Prep : 30 minutes | Cooking: 20 Minutes
Servings: 3


Ingredients:
1.5 cup packed Methi leaves
3/4 cup Sweet corn, boiled
100 gram paneer, 1 inch cubes
1/2 cup chopped onion
1 big tomato, pureed
2 tsp garlic paste
1 tsp ginger paste
3/4 cup brown gravy
2 tbsp cashew paste
1.5 tsp coriander powder
1/2 tsp cumin powder
1 tsp red chili powder
1 tsp garam masala
2 tbsp ghee
2 tbsp cream
Salt to taste

Method:
1) Wash and chop methi leaves. Put them in a microwave-safe bowl. Add 2-3 tbsp water and 1/2 tsp salt. Cover and microwave for 1 minute twice. Let it cool down. Squeeze out all the water.
2) Heat ghee into a kadai. Add ginger garlic paste. Saute over medium heat. Add onion and saute until reddish. Add tomato puree and cook over medium-high heat. Stir continuously.
3) Add chopped methi leaves and sweet corns. Cover and cook for few minutes.
4) Once methi is done add brown gravy, cashew paste and little salt. Simmer over medium heat. Cashew paste tends to stick at the bottom of the pan. So keep stirring occasionally from the bottom.
5) After few minutes add some water, chili powder, coriander-cumin powder and garam masala. Stir and add paneer cubes. Cook for a few minutes. In the end add cream and serve.
Serve hot with chapati.  


Nutritional Info: (per serving) (Considering 3 Servings)
Calories: 561| Carbs: 30 g | Fat: 45 g | Protein: 13 g | Sat. Fat: 10 g | Sugar: 8 g

Related

Dahiwali Paneer Sabzi

Dahiwali Paneer Sabzi in Marathi Time: 30-35 minutes Serves: 3 Ingredients: 200 gram paneer 2 cloves, 2 pepper corn, 1 small piece of cinnamon (or use 3 pinches cinnamon powder for better result) 1...

आईसक्रीम कॉकटेल - Ice cream Cocktail

Icecream Cocktail in English वेळ: १० मिनीटे वाढणी: १ साहित्य: २ स्कूप वॅनिला आईसक्रीम १ स्कूप मॅंगो आईसक्रीम १/२ कप स्ट्रॉबेरी क्रश थोडे आंब्याचे तुकडे पीच मिळाल्यास त्याचे थोडे तुकडे डेकोरेशनसाठी:...

पनीरची खीर - Paneerchi Kheer

Paneer Kheer in English वेळ: २० मिनिटे ३ ते ४ जणांसाठी साहित्य: १ कप किसलेले पनीर (मोठ्या भोकाची किसणी वापरावी) ५ कप दूध १/४ कप साखर (जास्त गोड आवडत असल्यास जास्त घालावी) १/२ टिस्पून वेलची पूड ३ टेस्...

Post a Comment Default Comments

  1. मागील अनेक वर्षांपासून आम्ही रिनोव्हेशन बद्दल मेसेज वाचत आहोत,
    चांगल्या ब्लोगवर असे वाचायला मिळते म्हणून हा प्रपंच

    जुन्या पोस्टच्या लिंक सुटसुटीत, अनेक, आणी वाचकांसाठी सोप्या असतील हे बघावे, आपण हे adsense साठी केले असे जाणवते पण यामुळे कमी पोस्ट वाचल्या जातील. (ctr कमी असण्याचे प्रमुख कारण असू शकते )
    http://chakali.blogspot.in/search?updated-max=2013-09-20T10:10:00%2B05:30&max-results=15
    मागील पंधरा पोस्ट ठेवा , म्हणजे 160 x 600 च्या size ला योग्य होईल

    धन्यवाद
    सुनील भावे

    ReplyDelete
  2. नमस्कार सुनील,

    नवीन टेम्प्लेट मध्ये या गोष्टींची काळजी घेतली आहे.

    धन्यवाद

    ReplyDelete

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

Search Recipes

RecentCommentsPopular

Recent

Daliya Kheer

Time: 15 to 20 minutes Portion: 1 portion  Ingredients: 30 gm Daliya (Cracked Wheat) 30 gm Jaggery ¼ tsp Cardamom Powder 30 ml Milk 5 ml Ghee 15 gm Fresh Coconut scraped Description: 1. Pressure...

Soya Granules Upma

Soya Granules Upma Time: 10 to 15 minutes Serving: 1  Ingredients:  35 grams Soy Granules 1 tsp Ghee ¼ tsp Cumin seeds Pinch of Hing 4 to 5 Curry leaves 1 or two Green Chilli, finely ...

स्टफ पोटॅटो बोट्स - Stuffed Potato Boats

Stuffed Potato in English वेळ: २५ मिनीटे २ ते ३ जणांसाठी साहित्य: ४ बटाटे (कच्चे) तळण्यासाठी तेल स्टफिंगसाठी २५० ग्राम पनीर १/२ चमचा चाट मसाला थोडेसे मीठ इतर साहित्य: १/२ वाटी स्वीट कॉर्न, वाफवून...

Stuffed Potato Boats

Potato Boats in Marathi Time: 25 minutes Yield: 2 to 3 servings Ingredients: 4 medium potatoes Oil for frying ::::For Stuffing:::: 250 gram paneer 1/2 tsp chaat masala Salt to taste ::::Other Ing...

Boondi Ladu

Boondi Ladu वेळ: ३० ते ४० मिनीटे वाढणी: ८ मध्यम लाडू साहित्य: १ कप बेसन १ कप साखर वेलची पूड केशर तळण्यासाठी तूप किंवा तेल बुंदी पाडायला आणि तळायला असे दोन झारे कृती: १) बेसनात १ चमचा तूप घालाव...

Comments

Vaidehi Bhave:

Nahi. Condense milk ghatta aste. Dudh ghatle tar batter patal hoil. Tasech ha eggless cake ahe.

Vaidehi Bhave:

Thank you for your comment.

Vaidehi Bhave:

Sorry for replying late. Thoda dudh ghalun shijavave. Kadhikadhi naral thoda dry asel tar sakhar virghalat nahi. tyamule thoda olsarpana yayla dudh ghalave.

Like Chakali!

item