Kothimbir Zunka

Kothimbir Zunka in Marathi Time: 10-15 minutes Serves: 3-4 persons Ingredients: 3/4 cup Besan + 3/4 cup water (make a mixture withou...

Kothimbir Zunka in Marathi

Time: 10-15 minutes
Serves: 3-4 persons

Ingredients:
3/4 cup Besan + 3/4 cup water (make a mixture without lumps)
2 to 3 tbsp oil
Tempering: 1/4 tsp mustard seeds, 1/4 tsp hing, 1/4 turmeric powder
7-8 garlic cloves, roughly chopped
1 big onion, finely chopped
3-4 green chilies (medium spicy)
1/2 cup chopped cilantro
Salt to taste

Method:
1) Keep the besan mixture ready. Add salt and check the taste.
2) Heat oil into a kadai. Add garlic and saute till slightly reddish. Then add mustard seeds, hing, turmeric powder, green chilies and chopped onion. Saute well till onion becomes golden brown.
3) Once onion is done, add chopped cilantro. Saute well for around 20 seconds. Turn heat to low. Then introduce besan mixture. Stir vigorously to avoid lumps. Mixture will become dry quickly, so keep stirring.
4) Cover the kadai and let the besan steam cook. Stir occasionally. Cook for around 5 minutes. When besan gets cooked, the color will change to golden.
Serve hot with chapati or Bhakari.

Tip:
1) Zunka requires little bit more oil than usual pithla or any other sabzi.

Related

कोकोनट राईस - Coconut Rice

Coconut Rice in English वेळ: १५-२० मिनिटे वाढणी: २ जणांसाठी साहित्य: १/२ कप तांदूळ १/२ कप खवलेला ताजा नारळ २ टेस्पून तेल १/२ कप शेंगदाणे २ टिस्पून उडीद डाळ १ टेस्पून चणा डाळ १/४ टिस्पून मोहोरी १/४ ...

डिंकाचे लाडू - Dinkache Ladu

Dinkache Ladu in English वेळ: साधारण दिड तास नग: साधारण २५ ते २८ मध्यम लाडू साहित्य: २०० ग्राम डिंक तूप - साधारण १/२ किलोला थोडे कमी १ कप मूगाचे पिठ १ कप सोयाबिन पिठ ३/४ कप भरडसर वाटलेले बदाम ३/४ कप...

खजुराचे लाडू - Khajurache Ladoo

Dates Laddu in English वेळ: १५ मिनिटे १० ते १२ लहान लाडू साहित्य: २५ खजूर, बिया काढून (मिक्सरमध्ये भरडसर वाटून १ कप) १/२ कप बदाम, भरडसर वाटून १/२ कप किसलेले सुके खोबरे, गुलाबीसर भाजून १ टेस्पून तूप ...

Post a Comment Default Comments

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

Search Recipes

RecentCommentsPopular

Recent

Daliya Kheer

Time: 15 to 20 minutes Portion: 1 portion  Ingredients: 30 gm Daliya (Cracked Wheat) 30 gm Jaggery ¼ tsp Cardamom Powder 30 ml Milk 5 ml Ghee 15 gm Fresh Coconut scraped Description: 1. Pressure...

Soya Granules Upma

Soya Granules Upma Time: 10 to 15 minutes Serving: 1  Ingredients:  35 grams Soy Granules 1 tsp Ghee ¼ tsp Cumin seeds Pinch of Hing 4 to 5 Curry leaves 1 or two Green Chilli, finely ...

स्टफ पोटॅटो बोट्स - Stuffed Potato Boats

Stuffed Potato in English वेळ: २५ मिनीटे २ ते ३ जणांसाठी साहित्य: ४ बटाटे (कच्चे) तळण्यासाठी तेल स्टफिंगसाठी २५० ग्राम पनीर १/२ चमचा चाट मसाला थोडेसे मीठ इतर साहित्य: १/२ वाटी स्वीट कॉर्न, वाफवून...

Stuffed Potato Boats

Potato Boats in Marathi Time: 25 minutes Yield: 2 to 3 servings Ingredients: 4 medium potatoes Oil for frying ::::For Stuffing:::: 250 gram paneer 1/2 tsp chaat masala Salt to taste ::::Other Ing...

Boondi Ladu

Boondi Ladu वेळ: ३० ते ४० मिनीटे वाढणी: ८ मध्यम लाडू साहित्य: १ कप बेसन १ कप साखर वेलची पूड केशर तळण्यासाठी तूप किंवा तेल बुंदी पाडायला आणि तळायला असे दोन झारे कृती: १) बेसनात १ चमचा तूप घालाव...

Comments

Vaidehi Bhave:

Nahi. Condense milk ghatta aste. Dudh ghatle tar batter patal hoil. Tasech ha eggless cake ahe.

Vaidehi Bhave:

Thank you for your comment.

Vaidehi Bhave:

Sorry for replying late. Thoda dudh ghalun shijavave. Kadhikadhi naral thoda dry asel tar sakhar virghalat nahi. tyamule thoda olsarpana yayla dudh ghalave.

Like Chakali!

item